Maraton montan de bicicletă în Valea Izvoarelor – ediția a IX-a

Maraton montan de bicicletă în Valea Izvoarelor - ediția a IX-a

Sâmbăta, pe data de 1 octombrie pensiunea Tündérkert organizează a VIII.-a ediție a cupei „Ivóvölgye", concurs de bicicletă în stilul maraton montan. Concurenții vor lua startul în trei categorii, pe trasee cu lungimi și dificultăți diferite. Traseele vor asigura adevărate senzații extreme pentru toți participanții. 

La toate categoriile startul va avea loc la ramificația drumului către Valea Izvoarelor din drumul județean DJ138, iar sosire la pensiunea Tündérkert, dar traseul va fi diferit după cum urmează:
Categoria I-a: pe distanță de 8 km, majoritatea drum asfaltat, recomandat pentru amatori începători și familiști
Categoria a II-a: pe distanță de 22 km, pe drum asfaltat și drumuri forestiere pietruite, recomandat pentru amatori avansați
Categoria a III-a: pe distanță de 42 km, pe drum asfaltat, drumuri forestiere pietruite și poteci de munte, recomandat pentru amatori avansați și profesioniști
Traseele GPS ale celor trei categorii se pot descărca de la următoarele locații:

Download traseul de 8 km ; Download traseul de 22 km  ; Download traseul de 42 km

Cotiturile și bifurcațiile traseelor sunt marcate pe hartă. Pe teren la aceste puncte cheie ale traseelor vor fi montate indicatoare și vor sta persoane care vor dirija concurenții.

Noutatea evenimentului din acest an va fi etapa de șosea ce se va ține pe drumul recent asfaltat ce duce la stațiunea Harghita Mădăraș. Acest traseu de 7 km are o diferență de nivel de 700 m, dar este abordabil și cu bicicletele rutiere nu numai cu moutain bike-uri.

Programul concursului:

9.00 - 10.30 Înscrieri la locul startului 
10.30 Festivitate de deschidere 
11.00 START - maraton montan
15.00 START - etapă de șosea
16.00 Festivitate de premiere 

Înscrierile se pot face online la adresa e-mail office@ivovolgye.ro sau la fața locului cu două ore înainte de start.

Taxa de înscriere: categoria I-a - 10 lei; categoria a II-a - 20 lei; categoria a III-a - 30 lei

La categoriile a II-a și a III-a purtarea căștii de protecție este obligatoriu, iar copii până la vârsta de 18 ani pot participa numai cu acordul părinților. La terminarea concursului este obligatoriu prezentarea tuturor celor care s-au înscris în competiție la punctul de informare a sosirii (și persoanele care au abandonat pe parcurs). Fiecatre concurent participă pe propria răspundere la competiție.

Toți participanții vor primi masă de prânz și băuturi răcoritoare. Primii trei clasați din fiecare categorie vor fi premiați, și vor fi și premii speciale. 

Cei veniți de la distanță se pot caza la pensiunea TÜNDÉRKERT, organizatorul evenimentului. 
Sponzor principal: szekelyhon.ro
Sponzori: Primăria Comunei Zetea, Honor "Gusturile sălbăticiunii secuiești", Pensiunea Tündérkert, Mercur "Rețeaua de magazine secuiești", Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita", Casa Csodaszarvas, Delkamet srl., Cazare în secuime - Transilvania, Asociația Ivóvölgye
Parteneri de mas-media: Udvarhelyi Híradó, Csíki Hírlap, Vásárhelyi Hírlap, Gyergyói Hírlap, szekelyhon.ro 

Informații suplimentare se pot procura de la următoarea sursă:
Persoana de contact: Ilyés Ferenc

Tel: 0744-810 539
e-mail: office@ivovolgye.ro
web: www.ivovolgye.ro