Elixír kulcsosház

14, Cseke Tamás - 0730-008020 - info@kulcsoshazak.eu
Elixír kulcsosház

Férőhelyek: 14

Kapcsolat: Cseke Tamás - 0730-008020 - info@kulcsoshazak.eu

Székelyudvarhelytõl 22 km-re az Ivó patak mentén haladva, a Hargita hegység lábánál 750-800 méteres magasságban hagyományos székely tanyavilágra bukkanunk. A völgyi tanyát a zeteváraljai eltérõtõl a Madarasi Hargitára vezetõ erdõkitermelõ út mentén közelíthetjük meg.

E csodaszép környezet harmóniája egyedülálló lehetõséget nyújt az igazi kikapcsolódásra, pihenésre. „Itt gyógyít a víz, a patak andalító hangja, a szelíden suttogó fenyõk hívogatása, a pázsitos oldalak verõfénye és nyugalma, a simogató szellõk incselkedése.” 

 

Az ELIXÍR kulcsosház vendégeinek nyugalmát a ház mellett csörgedezõ hegyi patak csobogása teszi kellemesebbé. Az állandó személyzet nélküli vendégházunk alsó szintjén önellátásra is alkalmas, jól felszerelt konyha, 2 drb fürdõszoba wc-vel, 1 nappali-ebédlõ, 2 hálószoba és egy terasz, az emeleten 3 hálószoba található. Az udvaron, közvetlenül a patak mellett a grillezés varázsát egy filagória biztosítja. 


Felszereltség:

- szobák száma: 5 ( 14 )
- összes férõhely: 14 
- fürdõ, zuhanyzó: 2 (folyamatosan elektromos vízmelegítõ szolgáltatja a melegvizet, a hidegvíz hálózatról van csatlakoztatva) 
Település jellege: vizparti, hegyvideki, 
Szállás típusa: kulcsosház 
A tulajdonos ott lakik: nem 
Háziállat: nincs 
Háziállat vihetõ: nem 
Parkolási lehetõség: az udvarban 
Fûthetõ: igen, fával, a nappaliban levõ kandallóba, ami központi fûtésként is üzemel 
Távolságok: fõút: 50 m , centrum: 12 km , vasút: 22 km , élelmiszerbolt: 100 m , étterem: 12 km , sportpálya: 12 km , benzinkut: 6 km , zöldövezet: helyben strand: 22 km , szabad strand: 8 km 
Felszerelt konyha: hûtõszekrény – fagyasztóval, aragázkályha – sütõvel, elektromos kávéfõzõ, mikrohullámsütõ, edények és fûszer készlet biztosítva. 
Kert: kerti butor, grill
Televízió: mûholdas kábelcsatorna 
Bérelhetõ minimum éjszaka: 2
Kiadási idõszak: Egész évben
A szállás igénybevételének legkorábbi idõpontja: 13
A szállás kötelezõ elhagyásának idõpontja: 10 

Ez a vidék, maga tárja elénk ellenállhatatlan vonzerejét, szépségét, értékeit és babonás kincseit. A természet alkotta éles határok között õs eredetiségben megmaradt népszokások, sajátosságok, nyelv, viselet egy kis külön ország benyomását teszi az emberre. 
Innen közelíthetõ meg leggyorsabban a Hargita hegyvonulatának legmagasabb csúcsa, az 1801 m magasságú Hargita, a székelyek „Szent hegye", ami egy valóságos síparadicsom a téli sportok kedvelõinek. 
Lehetõség nyílik a gyalogtúrákra, gombászásra, növények és erdei gyümölcsök gyûjtésére. Az extrém sportok kedvelõinek a quadozás és a hószánozás biztosított, de lehet szánkózni, futballozni, tollaslabdázni, horgászni és vadászni.


A Székelyföld legnevezetesebb látnivalói:

Madarasi Hargita, Zeteváralja, Zetelaki-víztározó, Székelyudvarhely, Farkaslaka, Parajd, Korond, Szovátafürdõ, Székelykeresztúr, Kõhalom, Segesvár, Szentegyháza, Homoród-fürdõ, Csíkszereda, Csíksomlyó, Gyimesek, Gyergyószentmiklós, Gyilkos-tó, Békási szoros, Sepsiszentgyörgy, Borszék, Tusnád, Fogarasi havasok.
 
Várjuk szeretettel!

Kapcsolattartó személyek:

Cseke Tamás 
Telefon: 0730-008020
Email: info@kulcsoshazak.eu 
Honlap: www.kulcsoshazak.eu

A Csobogópatak Panzió Ivóban kedves, barátságos környezetben, Székelyudvarhelytõl mintegy 20 km-re, a zetelaki víztározótól 4 km-re található. A nappa...

Tovább...

A Bokor Lacbá kulcsosház a Hargita lábánál, az égig érõ lucfenyõk ölelésében található, egyik oldalról a Hargita csúcsára vezetõ út határolja, míg a k...

Tovább...

Az Ábel Kulcsosház Ivóban a Szegedi ABC szomszédságában, gondosan kialakított, patakkal szegélyezett telken található. A két szintes kulcsosház alsó s...

Tovább...

Erdély szívében, Székelyudvarhelytõl 25 km-re található az Árika kulcsosház.  Kulcsosházunk egész évben várja vendégeit, nyugodt, csendes környezetbe...

Tovább...

A Madarasi Hargita lábánál - 9 km-re a csúcstól, Székelyudvarhelytõl mindössze 25 km-re található kulcsosházunk. Az eltérõ után a Madarasi Hargitára v...

Tovább...